Friday, August 28, 2015

Twiittausta ja sitä rataa

Kirjoittaja: Sakari Pesonen Fira Oy

Melkein puoli vuotta taukoa bloggausten välissä ei ole aivan optimaalinen... Ei auta itku markkinoilla, koitetaan jatkossa pitää väli hieman lyhyempänä!

Kruunuvuoren Ankkurin kohde etenee vauhdikkaasti. Kohta vietetään harjannostajaisia. Minulta on monesti kyselty hankkeen eroavaisuuksia "perinteisiin" kohteisiin. Yksi iso ero on ainakin ollut sosiaalisen median käyttö. Yleensähän rakennushankkeet jäävät työmaa-aitojen taakse piiloon ja vain valmista lopputulosta päästään ihmettelemään. Ankkurin työmaalla olemme paljon puhuneet avoimuudesta allianssin sisällä ja myös suhteessa ulkoisiin sidosryhmiin. Esimerkiksi tämä blogi on ollut yritys valottaa hankkeen etenemistä siitä kiinnostuneille. Viime aikoina olemme omaksuneet uuden tavan viestiä ja se on Twitter.

Käy kurkkaamassa #kruunuvuorenankkuri
Oma Twitter urani alkoi vajaa vuosi sitten. Alkuun olin hyvin skeptinen, ajatus twiittamisesta tuntui tosi etäiseltä. Mitä niin mielenkiintoista kerrottavaa minulla olisi että joku sitä jaksaa lukea!? Tällä hetkellä olen tosi iloinen siitä, että Firan viestintätoimiston daamit "pakottivat" minut lataamaan Twitter sovelluksen puhelimeeni. Ihana huomata, että enää ei tarvitse tylsinä hetkinä lukea iltasanomista Jari "Bull" Mentulan edesottamuksia, vaan voi valita Twitterin. Twitteristä löytyy mielenkiintoisten, osaavien ihmisten ajatuksia ja linkkejä erilaisiin artikkeleihin. Ajantappaminen saa ihan uusia ulottuvuuksia ja kehittää omaa osaamista. 

Olemme käyttäneet Ankkurin työmaan twiittauksissa tunnistetta #kruunuvuorenankkuri. Näin aiheesta kiinnostuneiden on helppo seurata mitä minun lisäkseni työnjohtajat ja urakoitsijat ovat twiitanneet! Hashtag (risuaita) tunniste oli yksi Twitterin ominaisuuksista jotka herättivät minussa epäuskoista hymyä kun siitä alussa puhuimme. Nyttemmin olen ymmärtänyt, kuinka erinomainen työkalu risuaita on. Sen avulla on helppo löytää twiittauksia eri aiheista ja samalla tutustua ihmisiin jotka ko. aiheesta tietävät. 

Toinen Twitterin hieno ominaisuus on mahdollisuus kysyä twiittaajilta kysymyksiä. Koitappa lähettää jollekin ministereistä kysymys sähköpostilla, väitän että vastausta ei kannata ihan heti odottaa. Twitterissä esitettyihin kysymyksiin on tavallaan "pakko" vastata ja ne näkyvät kaikille seuraajille. Vielä kukaan ei ole meidän twiiteissä esittänyt kysymyksiä, ehkäpä sekin päivä tulee vielä vastaan. 

Myös Keni Top Buildingsta on twiittaillut työmaalta, hieno homma!